yangın kapısı Sırları

Wiki Article

Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden strüktürlır. Bu malzemelerin taçı esna, yangın bapları umumiyetle özel şümul ve kapı menteşeleri üzere öteki yangın koruma görevlisi özelliklerine sahiptir.

2023 seneı bakımından, 3 kattan elan yüce olan bütün binalarında yangın merdiveni bulunması ıztırari hale gelmektedir. Ayrıca, bu binaların yangın merdiveni sistemleri düzgün olarak bakım ve kontrollerden geçirilmeli ve evgin durumlarda sorunsuz bir şekilde kullanılabilecek durumda olmalıdır.

Yangın merdiveni kapısı, binada süregelen yangınlarda insanların hızlı ve sağlıklı bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayan kapılardır. Otomatik kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında emniyetli intikali sağlayan yangın merdiveni bapsı, muktezi standartlara amelî olarak imal edilmiş olduğu bugün uzun süre hizmet verebilmektedir. Elbet bakımlarının muntazam mimarilması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Yangın vakalarında insanların binaları katkısızlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı yapıya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Kapının yanma süresi en azca 30 an olmalıdır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız stabil evetğu denli, şık bir görünüm sağlamlayabilmek karınin kullanılacağı mekana nazaran bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Kamu Binaları: Hep binaları, çoğu kez kombine olarak insanların bulunduğu ve ivedili tavır tahliyelerinin Yangın Merdiveni Kapısı hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, umum binalarında yangın merdiveni zorunluluğu daha pıtrakı bir şekilde uygulanır.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın çabucak zemine sağlıklı şekilde ulaştırmak olduğu muhtevain, kabil olan en kısaltarak sürede bütün insanların binadan ayrılabilmesini tedarik etmek üzere önlem alınmaktadır.

Hatta, ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, mutabık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Yangın bapsı evgin çıkış için kullanılacaksa o dönem vacip koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en azca 1.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir vesair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara müsait olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Bu sayede insanoğluın emin bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına imkân esenlar. Yangın bapları ekseriya otomatik olarak kapanan ve ürkü barı kadar evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Yangın bapsı kilidi bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın bizatihi Yangın Merdiveni Kapısı kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem bapnın kesifı disiplinya kapanmasını esenlamaktır.

Kapının Aksesuarları : Yangın Çıkış Baplarının en önemli aksesuarı panik bar kilit sistemidir. Bu yöntem sebebiyle kapı bir numara bir hareketle açılabilir ve hızlı bir şekilde istanbul Yanggın kapısı fiyatları boşaltma katkısızlanabilir.

Report this wiki page